prof. dr hab. n. med. Stanisław Kłęk

Znaczenie leczenia żywieniowego we współczesnej medycynie.

prof. dr hab. n. med. Sławomir Rudzki

Wykład inauguracyjny

dr n. med. Przemysław Matras

Żywienie kliniczne w schyłkowej chorobie nowotworowej.

dr n. med. Konrad Matysiak

Niedożywienie w szpitalu.

dr n. o zdr. Damian Parol

Czy mleko szkodzi? Mity i półprawdy na temat produktów mlecznych.

dr n. med. Anna Zmarzły

Najczęstsze wskazania i problemy w leczeniu pacjentów z zastosowaniem doustnych diet przemysłowych.

mgr Łukasz Jaśkiewicz

Kierunki rozwoju Dietetyki Sportowej w Polsce i na świecie.

mgr Sylwia Leszczyńska

Jak otyłość wpływa na płodność kobiet i mężczyzn.

mgr Magda Piotrowski

Rola dietetyka w pomocy chorym z zespołem krótkiego jelita (SBS)

Marija Hok

Consumers’ perception of food labelled “Gluten free” in Croatia.

mgr Mirosława Cicha

Żywienie domowe w praktyce