Dietetyk, Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Podyplomowo ukończyła Żywienie Kliniczne w CMKP UJ oraz Projektowanie i Monitorowanie Badań Klinicznych w Akademii Leona Koźmińskiego. Wieloletnia pracowniczka Kliniki Chirurgii Ogólnej, Onkologicznej, Metabolicznej i Torakochirurgii Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie. Prowadzi warsztaty edukacyjne dla pacjentów i szkolenia specjalistyczne dla personelu medycznego. Wykładowca w projekcie „Polska Szkoła Bariatrii” organizowanym przez Medtronic Polska. Ekspert Dietetyk Stowarzyszenia Pacjentów Bariatrycznych CHLO. Współautorka Standardów Leczenia Dietetycznego Otyłości 2019 Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN), Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego oraz Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Dietetyka i żywienie kliniczne oraz ich wpływ na funkcjonowanie organizmu to jej praca, a zarazem pasja. Uczestniczy w Konferencjach i Kursach śledząc najnowsze doniesienia z kraju i ze świata. Prywatnie miłośniczka zdrowego stylu życia, sportu, podróży i muzyki.