Dietetyk kliniczny w Klinice Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii oraz Poradni Metabolicznej CSK MSWiA w Warszawie. Założycielka Centrum Dietetyki Nutrado. Doktorantka i asystent dydaktyczny w Zakładzie Żywienia Człowieka WUM. Zaangażowana w prowadzenie zajęć dydaktycznych oraz praktyki szpitalnych dla studentów dietetyki. Autorka publikacji naukowych oraz prowadząca szkolenia i prelekcje z zakresu nowoczesnych metody leczenia i monitorowania cukrzycy, a także różnorodnej tematyki związanej z żywieniem w chorobach dietozależnych. Głównymi obszarami zainteresowania są zaburzenie metaboliczne, diabetologia oraz endokrynologia. Jako miłośniczka sportu, wyczynowo trenująca kolarstwo szosowe, dodatkowo aktywnie edukuje się z zakresu żywienia w sporcie. Prowadzi badania kliniczne z zakresu zaburzeń metabolicznych u pacjentów z objawami sugerującymi hipoglikemię reaktywną, a także wpływu interwencji żywieniowej na występowanie symptomów neurowegetatywnych i neuroglikopenicznych u osób bez zdiagnozowanej cukrzycy.