Strona główna
Konferencja
Sklep
Udział czynny
Poprzednie wydarzenia
Kontakt
Menu
Strona główna
Konferencja
Sklep
Udział czynny
Poprzednie wydarzenia
Kontakt
Żywienie bez Granic 2021
Informacje
Program
Prelegenci
Wspierają nas
Organizatorzy
Dziękujemy, że byliście z nami
22 maja, 2021
08:50
MEETING15
22 maja, 2021
08:50
MEETING15
8:50-9:00
Otwarcie konferencji
mgr Zuzanna Przekop, mgr Zuzanna Zaczek
Sesja I
9:00-9:30
Wypasaj mikrobiom na falujących łąkach swych mikrokosmków dobrze nawożonych SCFA
prof. dr hab n. med. Tomasz Banasiewicz
9:30-9:50
Moc zmysłów- neurogastronomia narzędziem dietetyka
dr n. farm. Joanna Chłopicka
9:50-10:10
Oś jelitowo-wątrobowa, SIBO i warzywka na parze
prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska
10:10-10:30
Umiejętności, które są niezbędne, aby trwale schudnąć
Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk
10:30-10:50
Zastosowanie żywienia dojelitowego i pozajelitowego u pacjentów z zaburzeniami odżywiania- teoria, a polska praktyka
dr n. med. Anna Zmarzły
10:50-11:00
Dyskusja
11:00-11:15
Przerwa kawowa
11:15-11:35
How to get surgical patients back to eating
prof. Olle Ljungqvist
11:35-11:55
Podejście systemowe w praktyce psychoonkologicznej
mgr Adrianna Sobol
11:55-12:15
Leczenie żywieniowe pacjentów z nowotworem głowy i szyi- postępowanie praktyczne
mgr Agnieszka Surwiłło-Snarska
12:15-12:35
Molekularne odkurzacze lipidów na pomoc w otyłości- receptory- zmiatacze MARCO w makrofagach
dr Maria Górna
12:35-12:45
Dyskusja
Konkurs wystąpień
Salmon intake intervention in the vulnerable group of ypung polish women to maintain vitamin D status drugin the autumn
Zofia Utri
Ocena poziomu bakterii probiotycznych w produktach dla niemowląt i małych dzieci
Isidora Starcević
Ocena częstotliwości występowania zespołu jelita nadrażliwego, depresyjnosci i poziomu aktywności fizycznej wśród studentów medycyny
Honorata Mruk
Dieta i problemy związane z odżywianiem w polskojęzycznym internecie, analiza ilosciowa serwisów internetowycho zdrowiu w kontekście ich jakości
Kinga Dymowska
Czy rodzicielskie praktyki żywieniowe stosowane w dzieciństwie wpływają na wybory żywieniowe w dorosłości?
Aleksandra Małachowska
13:45-14:15
Przerwa
Sesja III
14:15-14:35
Nowatorskie spojrzenie na leczenie żywieniowe w chorobie Leśniowskiego-Crohna
mgr Joanna Walasek
14:35-14:55
Zastosowanie diety LOW FODMAP u pacjentów na diecie roślinnej
mgr Iwona Kibil
14:55-15:15
Hipoglikemia reaktywna- praktyczne spojrzenie na zagadkowe schorzenie
mgr Marianna Hall
15:15-15:35
Mikrobiota pokarmu kobiecego a kształtowanie odporności u dzieci
dr n.med i n. o zdr. Agnieszka Bzikowska- Jura
15:35-15:55
Odpowiednia dieta elementem skutecznej strategii prewencji i leczenia pacjentów z nadciśnieniem tętniczym
prof. dr hab. n. med. Andrzej Januszewicz, dr Anita Aranowska
15:55-16:05
Dyskusja
16:05-16:15
Przerwa
16:15-16:30
Fakty i mity- witamina D, koenzym Q10, witamina C- czy mają wpływ na profilaktykę, przebieg i rekonwalescencję COVID-19?
prof. dr hab. n. med. Marek Postuła
16:30-16:45
Dieta w dobie pandemii COVID-19: Przekleństwo i nadzieja na przyszłość
dr hab. Piotr Rzymski
16:45-17:00
Stan odżywienia a przebieg i rekonwalescencja COVID-19
dr hab. n. med. Tomasz Dzieciątkowski
17:00-17:15
Dyskusja
17:15-17:35
Rozdanie nagród, zakończenie konferencji
Prelegenci
prof. dr hab n. med. Tomasz Banasiewicz
dr n. farm. Joanna Chłopicka
prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska
Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk
dr n. med. Anna Zmarzły
prof. Olle Ljungqvist
mgr Adrianna Sobol
mgr Agnieszka Surwiłło-Snarska
dr Maria Górna
mgr Joanna Walasek
mgr Iwona Kibil
mgr Marianna Hall
dr n.med i n. o zdr. Agnieszka Bzikowska- Jura
prof. dr hab. n. med. Andrzej Januszewicz
dr Anita Aranowska
prof. dr hab. n. med. Marek Postuła
dr hab. Piotr Rzymski
dr hab. n. med. Tomasz Dzieciątkowski
Patronat Honorowy
Sponsorzy
Sponsorzy Nagród
Patronat medialny
No data was found